Budgetbeheer SchuldenIntegratie met woonbegeleiding

Veel cliënten van LindeBudget zijn ook cliënt van LindeZorg. Bij deze cliënten worden financiële problemen (nagenoeg) altijd mede veroorzaakt door verstandelijke en/of psychische beperkingen. Daarom werkt LindeBudget bij deze cliënten intensief samen met de woonbegeleiders van LindeZorg.

De woonbegeleiders van LindeZorg hebben wekelijks contact met hun cliënten. De begeleiding is erop gericht dat de client op een prettige en verantwoorde manier kan meedoen aan onze samenleving. Een sluitend huishoudboekje is daarvoor essentieel. De woonbegeleiders begeleiden de cliënten in het praktisch omgaan met geld en in het vergroten van de eigen vaardigheden hierin.

Stabiliteit, rust en inzicht in de financiële huishouding

Onze samenleving is vol verleidingen. Van burgers wordt steeds meer verwacht dat ze voor zichzelf zorgen en hun eigen zaken regelen. “Iedereen is zèlf verantwoordelijk”. Bedrijven en instanties hebben het persoonlijk contact vrijwel overal vervangen door flitsende websites. Telefoontjes stranden in eindeloze keuzemenu’s. Brieven en formulieren zijn voor veel mensen nog altijd erg moeilijk…Verleidingen weerstaan, inzicht hebben in je eigen huishouddoekje en financiële problemen zelf kunnen oplossen. Dat lukt niet iedereen.

LindeBudget helpt mensen bij het omgaan met geld, gericht op stabiliteit, rust en inzicht in de financiële huishouding. Dat is belangrijk want problemen met geld hebben altijd een grote mentale en sociale impact en belemmeren een effectieve aanpak van eventuele andere problemen.

Doelgroepen

LindeBudget werkt vooral voor cliënten met een (lichte) verstandelijke en/of psychische beperking. Voor hen is het beheren van het huishoudboekje vaak erg lastig. Ook zijn ze extra kwetsbaar voor het ontstaan van schulden.

Aanbod

LindeBudget biedt:
● Beschermingsbewind
● Enkele aanvullende diensten

Samenwerking

LindeBudget werkt samen met (zorg)instellingen, gemeenten, woningbouwverenigingen en andere mensen in het netwerk van de cliënt, steeds met als doel om gezamenlijk stabiele oplossingen te vinden voor de problemen van de cliënt.

Lid BPBI

LindeBudget is lid van de Branchevereniging Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders (BPBI) en werkt volgens de richtlijnen van deze organisatie. logo_PBI_rgb

© 2019 Budgetbeheer De Linde | Website Studio Typo Dynamo | Inloggen webredactie