Vacature Bewindvoerder

LindeBudget is een (nog) kleinschalig bewindvoerderskantoor dat werkt voor mensen waarbij de financiële problemen (vooral) veroorzaakt worden door een verstandelijke en/of psychische beperking, ouderdom of ziekte.

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een starter voor de functie van:

Bewindvoerder (full-time) 

Inhoud van de functie:

Voor deze functie zijn we op zoek naar een administratieve duizendpoot, die juridisch onderlegt is. Je houdt je onder andere bezig met de begeleiding van cliënten die problemen hebben met het voeren van hun financiële huishouden en/of het onderhouden van een goede functionele relatie met instellingen, (maatschappelijke) instanties en dergelijke. 

De werkzaamheden bestaan uit: 

  • Het zelfstandig beoordelen van aanvragen en adviseren over toelating
  • De begeleiding van de aanvraag naar en bij de kantonrechter
  • In kaart brengen van de persoonlijke en financiële omstandigheden en daarover rapporteren
  • Het bijwonen van zittingen bij de Rechtbank, overleggen met de Kantonrechter over de onderbewindstelling en schriftelijke verantwoording afleggen over het gevoerde beschermingsbewind
  • Regie voeren op en verrichten van alle uit de bewindvoering voortvloeiende aangelegenheden betreffende de behartiging van de financiële belangen van de cliënt
  • Als back-up functioneren voor de overige medewerkers.

Functie-eisen:

Om deze functie succesvol uit te kunnen oefenen heb je een afgeronde opleiding Sociaal Juridische Dienstverlener op HBO niveau of vergelijkbare opleiding op financieel administratief gebied. Je hebt kennis van en inzicht in financiën, budgettering en financieel- en administratieve procedures.

Verder beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden en ben je in staat om cliënten te motiveren, stimuleren en instrueren. Je hebt ervaring in het werken met automatiseerde systemen. Tenslotte ben je accuraat, flexibel en pro actief. 

Het hebben van een rijbewijs en auto is een pré. 

In het kader van de gestelde kwaliteitseisen van de Rechtbank, verzoeken wij alleen te reageren als je voldoet aan de eis van een afgeronde HBO opleiding in de gestelde richting. 

Informatie en sollicitatie

Heb je interesse in de mogelijkheid je verder te ontwikkelen in dit vak en samen met professionals deel uit te maken van een klein team?

Reageer dan per mail: info@lindebudget.nl of schriftelijk naar:
Stichting Budgetbeheer De Linde, Postbus 251 – 1970 AG in IJmuiden

© 2019 Budgetbeheer De Linde | Website Studio Typo Dynamo | Inloggen webredactie